Saturday, 27 August 2011

Salam Lebaran 1432H

ASSALAMUALAIKUM WBT..
Di kesempatan ni Koi ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Eidulfitri 1431 H kepada semua sahabat2 seperjuangan sekalian..Bagi yg memandu balik ke kampung, berhati2 semasa memandu tu. Kalau penat atau mengantuk tido la dulu sebentar...semoga anda semua selamat sampai ke kampung masing2. 
Koi juga ingin memohon maaf daripada sahabat2 sekalian jika selama perkenalan ini, ada salah dan silap baik yang disengajakan mahupun tidak. Semoga kita semua gembira meraikan hari yang mulia ini bersama keluarga dan sahabat handai..kalau ada masa, singgahlah beraya di rumah Koi...
Salam Eidulfitri drp Koi dan isteri..

Sunday, 10 July 2011

Teluk Ira punya penangan

 Set ngan Man Pertanian nak main Kg Teluk Ira, Temerloh. Bergerak ke lokasi jam 7.15am. Hari ni bawak 2 ekor..Windy dan BB KOSMA. Ringkasnya...BH byk..riuh rendah tp x mau dtg..Windy x mau main. BB KOSMA x brp galak sbb baru siap salin bulu..lama x bawak..maklum la...Laman terakhir tapau jugak la sekor BH kepala tembaga...emmm..nasib x kondem BB koi...

video

Thursday, 7 July 2011

Windy Tapau 1st after 3 weeks

Pikat: Windy KOP dan SJ (main jebak)
Masa: 5.15pm
Pemikat: Koi ngan Khaidir

Semalam dah pergi port ni. Hari nak try lg la sbb smlm teradap dgn BH suara sedang mersik makan jauh...x mau terjun...BH target BH suara sedang ats dgr smlm...dia punya tanah jajahan dikenalpasti...
So, sampai jer di lokasi, terus setting racik pelepah...BH target sedang berguk...emmm..ada chance ni..siap jer sangkut Windy kat pelepah nyuruk dekat2 jer dlm kelambu...hehehe...Windy merap2...x lama kemudian..pap..pap..pap...melambung sudah BH target..singgah kat hetah tua sempadan sawit sedang  koi setting Windy td...
Windy menekan...BH sambut dgn keluar perkakas yg ada..amboiii...dlm hati kalau dpt duduk layang la engkau kalau ini macam...hehehe...selepas 10 minit...BH landing teradap ngan Windy...kuku sana kuku sini...tekan sana..tekan sini...x mau jugak terjun ke pelepah...arr sudohhh..berlanjutan sampai pukul 6.30pm...kematu dah buntut tunggu....last2 BH melayang kat tgh kawasan lapang...nguku BH lain kat situ...addehhhh....
Tanpa berlengah...gerak ke sebelah ats bukit...setting racik tanah pulok...6.45pm nyuruk 2 btg sawit...BH target sampai...Windy perap malas jer 4 patah...berlebusssss...terjun...hati ada bunga2...BH terjun jauh sikit...nguku2 masuk laman racik...x kena daa...addoiii...adegan sepak menyepak berlaku daa...BH keluar...nguku2 masuk lagi...x kena lagi...mampusss....berlaga lagi...Windy buang...BH masuk dannnnnnnnnnnnn.....BH terhenti...muka dah cuak nampaknya...hehehe...sangkut ke lucut..sangkut ke lucut...tawakkal...keluar dan kompom BH terjerut kemas semata...Alhamdulillah...





Friday, 17 June 2011

Kebun Nangka, Kg. Bedung, Kg. Awah

17/06/2011 (Jumaat)
Pikat: BB KOSMA
Geng2: Koi, Sabor, Pendi, Budin, Khaidir, Apek dan adiknya.

Salam semua...
Emm...pas kes minggu lepas cuba la bawak BB KOSMA ni mkn angin ptg ni..ramai pulak tu nak serang kebun nangka..emm...layannnn...
Sampai jer di lokasi berpecah mengikut selera masing2 mana nak pacak. Koi menghala ke ats sikit sempadan dgn kebun durian. Beranggarkan pokok getah muda, pacak la BB. Lambat on sbb BH x bunyi lg...pasang jer la..Sampai sekor BH kasar kendur..BB on, menekan, kuku anggar, menekan lg...berllebus terjun...masuk belakang pulak...berlaga 2-3 lepuk BH ke depan...kuku....kuku..sangkut..
Alhamdulillah...BB KOSMA kembali mau main daa...



Thursday, 16 June 2011

BB KOSMA kembali....

Salam semua...
Masa bunuh BH yg ke-5 hr tu...BB KOSMA ni terbelit racik sama BH...terkejut beruk....5-6 hari duk kat rumah x berapa galak....ingatkan dah kondem terus...balik kerja ptg td dgr dia berguk sakan...ooo...mcm nak ajak ke laman jer tu...
Dlm pkl 5.30pm berllebus la ke laman...sajer jer nak test2....ambil masa baru nak berbunyi...akhirnya sampai la sekor BH...BB perform mcm biasa tp hari ni pictching low la pulak...x aper la janji mau main...Alhamdulillah...syukur....

Tuesday, 7 June 2011

Mikat di Paya Puyu

07/06/2011 (Selasa)
Jam: 8.30am

Salam sahabat2 semua...di sini diselitkan sedikit sesi training BB. yg dpt pun BH kategori sayuran jer. Buat perangat BB jer. BB hari ni x brp on...asyik sikat bulu jer kat semua laman...addoii...nasib baik jer tapau, kebetulan ada sekor BH yg garang sampai..x sempat bertengkar...bellebus terjun...


 Sesi Petang...jebak buatan sendiri membunuh buat pertama sekali...apa punya majal daa...


Saturday, 4 June 2011

Main di Kuala Wau

Bersama sparing partner (Man Pertanian) set ke Kuala Wau...main 5 laman. Laman 1 bungkus. Laman 2, sampai sudah x mau terjun2...mak we dia duk sebelah...halau...Laman 3,4 dan 5 BH duk setempat jer x mau cari BB. BB dok power arr tu...